Meer bezoekers

Hoe krijg je meer bezoekers op je website? Een simpele tip


 

Hoe krijg je meer bezoekers op je website? Een simpele tip

 

Home Blog Hoe krijg je meer bezoekers op je website? Een simpele tip

Het is je gelukt! Door de SEO teksten op je website sta je bovenin de zoekresultaten van Google. Toch krijg je niet het aantal bezoekers dat je verwachtte… Dan kan het zijn dat de omschrijving die Google van jouw bedrijf toont niet aanspreekt. De zoekmachine plukt namelijk zomaar wat info van je site. En of dat nou altijd de info is die jouw potentiële klanten over de streep trekt om op jouw link te klikken? Ontdek hoe je die omschrijving zelf aanpast en zo meer bezoekers naar je site trekt.

Kleine aanpassing voor meer bezoekers

Google kan helemaal tevreden zijn met jouw geweldige SEO teksten en je belonen met een plaats op de eerste pagina van de zoekresultaten. Maar als lezers zich niet aangesproken voelen door de omschrijving die daar staat, kijken ze gewoon ff verder… Keus genoeg. Actie dus! Want door zelf twee aansprekende regeltjes tekst te schrijven, overtuig je ze om wél jouw site te bezoeken.

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het super simpel. In je content management systeem vul je namelijk voor iedere webpagina een aansprekende SEO titel en de meta-omschrijving in. Zorg dat je in allebei de elementen het zoekwoord opneemt, want ook dat heeft effect op je vindbaarheid.
De meta-omschrijving is maar zo’n 155 tekens. Heel kort dus. Je kunt de tekst wel langer maken, maar Google laat alleen het eerste deel zien: de rest valt weg. Daar schiet je dus niets mee op. Het is daarom zaak om echt tot de kern te komen en na te denken wat de vraag is van jouw bezoekers/potentiële klanten. En wat jij daarin kan betekenen. Dat benoem je hier.

Handig hulpmiddel

De plugin Yoast SEO is een handig hulpmiddel. Na installatie heb je op iedere webpagina een schermpje, waarin je onder andere de SEO titel en meta-omschrijving kunt invullen. Aan het balkje eronder zie je of de lengte van je tekst okay is. Bij oranje is te kort of te lang en bij groen zit je goed. Mocht je zelf de teksten voor je webpagina’s schrijven, dan is deze plugin sowieso erg handig. Je ziet precies wat je nog moet aanpassen om de tekst qua SEO én leesbaarheid te verbeteren. Zo nemen je kansen op meer bezoekers zeker toe! Mijn ervaring is dat je met de gratis versie prima uit de voeten kunt.

Wil jij de vindbaarheid van jouw website verbeteren met sterke SEO teksten?