Bedrijfsboek maken

 
Bedrijfsboek maken

Een bedrijfsboek maken. Een jubileumboek. Een boek voor een afscheid of overname. Een boek omdat het bedrijf gaat verhuizen. Er zijn veel redenen te bedenken om een boek te laten samenstellen. Het is een mooie manier om je te profileren én je hebt meteen een prachtig relatiegeschenk in handen. Maar hoe gaat dat nou in z’n werk? En wat kost het?

Image

Image
Samen de inhoud bepalen

Om een goed bedrijfsboek samen te stellen, gaan we eerst om tafel zitten. We zetten op een rijtje waar het boek over moet gaan. Voor wie het bedoeld is. Wat het doel is. En stellen zo gezamenlijk de inhoud en insteek vast. We achterhalen ook welke informatie en welk fotomateriaal al voorhanden is en bepalen uit hoeveel pagina’s het boek zal bestaan. Op basis hiervan ontvangen jullie een voorstel. Is dat akkoord? Dan hoeven jullie alleen nog aan te geven welke mensen ik kan benaderen of interviewen om de aanvullende informatie en foto’s boven tafel te krijgen.

Professionele vormgeving

Vervolgens ga ik alles verzamelen en structureren, interviews houden en teksten schrijven. Natuurlijk worden deze teksten door zowel de geïnterviewden als de opdrachtgever geaccordeerd, voordat ze definitief zijn. Mocht dat nodig zijn, dan schakel ik een fotograaf in voor extra foto’s. Hebben we al het materiaal compleet? Dan maakt Studio Olivier – de vormgever – er een professioneel boek van, dat qua uitstraling helemaal past bij jullie organisatie.Image

Image
Investering bedrijfsboek maken

De kosten van een bedrijfsboek zijn van diverse factoren afhankelijk. Van het aantal pagina’s bijvoorbeeld en van het aantal mensen dat wordt geïnterviewd. Toch vallen de totale kosten mee. Bij een oplage van 250 stuks ligt de prijs van een boek van zo’n 45 pagina’s ongeveer rond de gemiddelde prijs van een kerstpakket. Loopt de oplage op, dan neemt de gemiddelde prijs per boek natuurlijk af. En dan geef je echt iets unieks cadeau, waarmee je je bedrijf in elke willekeurige situatie op een onderscheidende manier kunt presenteren.