Blogteksten

 
Blogteksten

Zakelijke blogs tonen je expertise en vergroten de betrokkenheid met je klanten. Door jouw kennis te delen help je ze immers. Regelmatig bloggen zorgt dat je site beter vindbaar is in de zoekresultaten, zorgt dat je steeds relevante content kunt delen op social media en genereert extra zichtbaarheid en bezoekers aan je site. Als je de blogs ook nog ‘s deelt in je nieuwsbrief, heb je er helemaal profijt van. Redenen genoeg dus om te gaan bloggen.

Image
Image
Tips om zelf blogteksten te schrijven

Tja, inderdaad: redenen genoeg om te gaan bloggen. Maar hoe pak je dat in vredesnaam aan? Waar moet je over schrijven? Hoe zet je dat pakkend op papier? En – misschien nog wel belangrijker – waar haal je de tijd vandaan? Als je zelf aan de slag wil, raad ik je aan een aantal van mijn blogs over bloggen te lezen. Dan heb je handvatten om van start te gaan. Als je wilt voer ik na afloop een laatste redactieslag uit, zodat je zeker weet dat er straks een gestroomlijnd verhaal online staat.


Zorgeloos een professioneel blog

Focus jij je liever op je eigen werkzaamheden, maar wil je wel je zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten? Dan help ik je graag verder. En daar heb je nauwelijks omkijken naar. We bepalen samen waar het blog over moeten gaan. Voor wie het bestemd is. En wat het doel is. Als je wilt kan ik je altijd wel wat ideeën aan de hand doen. Jij vertelt kort wat achtergrondinformatie of stuurt die toe. Dat is alles. Met die input ga ik aan de slag en schrijf in een professioneel blog voor je.

Toon jouw expertise

Op het afgesproken tijdstip ontvang jij het blog retour. Een krachtig, helder en overtuigend verhaal. Heb je nog opmerkingen of aanpassingen? Dan voer ik die natuurlijk door. Daarna ontvang jij de definitieve versie. Wil jij het blog onder je eigen naam publiceren, om zo je expertise te onderschrijven? Geen probleem. Ik werk wel vaker als ghostwriter.


Image
Blogteksten verbeteren je vindbaarheid

Blogs zijn een ideale manier om te zorgen dat je hoger eindigt in de zoekmachines. Hoe dat komt?

  1. Je kunt je blog makkelijk SEO maken: hierdoor ben je beter vindbaar in de zoekmachines. Jij laat weten op welke zoekterm dit blog gevonden moet worden en daar stem ik de tekst op af. Daarbij is het een voordeel dat blogteksten gemiddeld net wat langer dan een gewone webtekst: zoekmachines stellen daar namelijk eisen aan.
  2. Zoekmachines vinden jouw site interessanter als er regelmatig nieuwe content op verschijnt. Elke keer als je een blog post, wordt je dus een beetje belangrijker.
  3. Als je een nieuw blog hebt, sla je natuurlijk even flink op de tamtam. Je publiceert immers niet voor niets een blog. Door berichten te plaatsen op social media of een mailing of nieuwsbrief te versturen met een link naar jouw blog, bezoeken meer mensen jouw website. Dat maakt dat zoekmachines je hoger inschatten en je hoger in de zoekresultaten eindigt. En wie wil dat nou niet?