Succesvolle webteksten

7 schrijftips voor succesvolle webteksten


 

7 schrijftips voor succesvolle webteksten

 

Home Blog 7 schrijftips voor succesvolle webteksten

Succesvolle webteksten? Dat zijn teksten die speciaal voor dit medium zijn geschreven. Gebruik je ‘gewone’ teksten, die voor geprinte media zijn geschreven? Dan loop je het risico dat je je bezoekers al na één muisklik voorgoed kwijt bent. Met een paar eenvoudige tips zorg je dat mensen jouw teksten echt lezen en langer op je site blijven.

Schrijftips voor succesvolle webteksten

1. Eén onderwerp per pagina

Beperk je per pagina tot één onderwerp; dat houdt het overzichtelijk.

2. Bepaal het voordeel voor de lezer

Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst voor de lezer? Stel de lezer centraal; verplaats je in de doelgroep.

3. Houd het kort

Blijf echt bij de kern van je onderwerp. Maak een alinea niet langer dan 6 regels en belicht daarin steeds één aspect van het onderwerp. Schrijf korte zinnen; vermijd samengestelde zinnen.

4. Noem het belangrijkste eerst

Op een webpagina benoem je eerst het meest belangrijke argument. Wat is het grootste voordeel van jouw product of dienst voor de lezer? In de loop van het artikel neemt het belang van de argumenten af.

5. Maak duidelijke tussenkoppen

Formuleer boven iedere alinea een kop die de lading goed dekt. Lezers scannen de tekst en beslissen op basis van de koppen of het onderwerp al dan niet interessant is.

6. Houd het simpel

Vermijd moeilijke woorden en formeel taalgebruik. Gebruik alleen vakjargon als je zeker weet dat je lezers dit beheersen.

7. Gebruik opsommingstekens

Opsommingstekens werken goed op internet: ze geven een kort en overzichtelijk beeld.
Mensen lezen minder en haken sneller af op internet. Maar met een goede vormgeving en heldere teksten maak ook jij van je website een commercieel succes.

Wil je bovendien teksten schrijven die goed vindbaar zijn in de diverse zoekmachines op internet? Lees dan mijn blog  7 tips voor SEO webteksten.