Online vindbaarheid

Online vindbaarheid


 

Online vindbaarheid

 

Home Blog Online vindbaarheid

Zet je zaak op de kaart in 60 minuten

Recensie van het boek van Elja Daae

De online vindbaarheid van bedrijven valt flink te verbeteren, ook zonder enorme budgetten. Met die overtuiging in haar achterhoofd schreef Elja Daae het praktische boekje Zet je zaak op de kaart in 60 minuten, speciaal voor lokaal georiënteerde bedrijven. Of je nu een winkel, advocaten- of makelaarskantoor hebt, dit boek geeft je volop ideeën, tips en inspiratie om je zaak digitaal op de kaart te zetten.

Wie is je doelgroep?

De eerste vraag die je moet stellen: wie is je doelgroep?  Pas als je weet wie je belangrijkste doelgroep is, kun je beslissen hoe  jij je richting die doelgroep wilt profileren. Wat bied jij, dat anderen niet bieden? Dat kun je vervolgens online benadrukken.

Gebruik de juiste woorden

Welke woorden typen jouw doelgroepen online in als ze informatie zoeken? Zorg dat die woorden overal op internet terugkomen: in al je uitingen, op alle mogelijke locaties.

Waar zit jouw bedrijf?

De online vindbaarheid is van belang. Zorg dat Google weet op welke locatie jouw bedrijf zich bevindt, bijvoorbeeld door adresvermeldingen op andere sites, een goede contactpagina op je eigen site (inclusief Google Maps kaart en geositemap), (lokale) zoekwoorden in paginatitels, meta description, afbeeldingen, video’s en kopjes en links van relevante websites naar jouw site. Ook blogs schrijven helpt.

Google

Meer dan 90% van de Nederlanders gebruikt Google. Zorg dus dat je site goed vindbaar is, meld je aan bij Google Mijn Bedrijf en Google Maps en plaats updates op Google +.

Nog meer online tips

  • Laat je promoten. Zorg voor vermeldingen op relevante sites en verzamel zoveel mogelijk online reviews.
  • Omarm social media, zoals Facebook, Foursquare & Swarm, Instagram, Pinterest en Twitter.
  • Vertel je eigen, unieke verhaal. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat heb je te bieden? Waarom doe je wat je doet? Gebruik tekst, video, foto’s en animaties.
  • Foto’s en illustraties geven een beeld van jouw bedrijf. Geef eens een kijkje achter de schermen.
  • Bied een podium. Laat klanten, collega’s, leveranciers of goede doelen aan het woord: het toont je betrokkenheid.
  • Deel je kennis: zo bouw je goodwill op.
  • Deel lokale nieuwtjes en informatie.

Checklist om online vindbaarheid te vergroten

Ten slotte geeft Daae nog wat tips op het gebied van online technologie, die wel een financiële investering vragen. Het boek eindigt met een praktische checklist met twintig items die je nú kunt oppakken om je online vindbaarheid te vergroten. Overzichtelijker kan niet!

Conclusie

‘Zet je zaak op de kaart’ is een lekker compact en to-the-point boekje, met voorbeelden uit de praktijk. Hiermee kun je heel eenvoudig zélf de zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf vergroten, zonder dat het je meteen handen vol geld kost. De enige investering die het vergt is tijd. Maar als je daarmee je resultaat vergroot, is het die investering zeker waard! En heb je hulp nodig om teksten te schrijven die je online vindbaarheid vergroten? Neem dan gewoon even contact op.

Meer weten informatie over het boek Zet je zaak op de kaart in 60 minuten van Elja Daae? Kijk op www.managementboek.nl.